Mbesa e Thaçit ‘godet’ deputeten e VV-së: Ajo nuk i qëndron besnike politikës

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Evgjeni Thaçi-Dragusha, anëtare e Komisionit për Politikë të Jashtme, Diasporë dhe Investime Strategjike, ka hedhur kritika të ashpra në drejtim të Lëvizjes Vetëvendosje lidhur me qëndrimet unike të Kosovës për çështje të caktuara.

Për gjithë këtë, Thaçi- Dragusha ka kritikuar deputeten e LVV-së, Fitore Pacolli për siç ka thënë ajo se kjo parti dhe vetë deputetja, nuk mban qëndrime unike dhe se ajo flet vetëm për interesa partiake.

“Përfaqësuesit e kësaj partie, Vetëvendosjes, në shumë raste kanë bërë [ose] kanë shprehur qëndrime të cilat nuk janë në interes të Kosovës dhe proceseve të integrimit për të cilat ne po mundohemi që sa kohë”, tha deputetja Thaçi-Dragusha.

Ajo në veçanti ka kritikuar kolegen e saj nga Lëvizja Vetëvendosje, Fitore Pacolli e cila po ashtu është anëtare e Komisioni për Politikë të Jashtme, Diasporë dhe Investime Strategjike.

“Ajo duke përfaqësuar interesat e partisë së vet, nuk i qëndron besnike politikës [së përbashkët] dhe mundohet që gjithë atë politike populiste që e përdorë brenda vendit, ta shprehë edhe në takime që kemi me përfaqësuesit nga vendet e tjera, sidomos ato evropiane. Kjo na ka bërë që të shprehim atë frustrimin tonë dhe kemi bërë që të dalim publikisht ta dënojmë këtë”, tha Thaçi – Dragusha për Radio Evropën e Lirë.

Thaçi-Dragusha, tha se ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha në raportimin e fundit të saj në Komisionin për Punë të Jashtme, ka treguar se përfaqësuesit ndërkombëtarë, siç tha ajo, e kanë përmendur mosunifikim e politikës për lobim për liberalizim dhe çështje të tjera.

Kthehu lart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!